divendres, 23 de novembre del 2012

Excursió a Sant Llorenç de Montgai

El passat dilluns dia 12 de novembre, vam anar d’excursió a Sant Llorenç de Montgai. Quan vam marxar del col·le, vam pujar a l’autobús i allí el xofer ens va posar  "Tom & Jerry".

Quan vam arribar allí, al baixar de l’autobús  vam agafar les motxilles. Allí hi havia com una mena de pati i vam esmorzar. Allí feia molt fred! Quan vam acabar d'esmorzar, van venir tres monitors: la Míriam, el Toni i la Sònia, nosaltres vam anar amb la Sònia i el Toni. Primer ens van donar unes carpetes per posar les fitxes que ens donaven, i després ens van donar una prismàtics per mirar aus que estaven al riu, com l'ànec collverd...

Després vam anar a la resclosa i ens van donar una fitxa. Quan vam acabar la fitxa, vam anar a la presa. Allí ens van explicar una mica la presa... I al final, abans d'anar a dinar, ens van donar una fitxa relacionada amb la presa. 



Quan vam acabar la fitxa, vam anar a un càmping a dinar. Quan vam arribar allí hi havia bancs, però la Clàudia, l'Anna l'Arnau i jo, com que no hi havia bancs per asseure’ns ens vam asseure en unes taules. Quan vam acabar de dinar va sortir el sol i ja no feia fred. Allí hi havia un tobogan, un cavall de ferro... I a baix hi havia un camp de futbol on hi vam jugar una estona. A les tres, tres i mitja, amb tots els nens de cicle superior, vam anar a una espècie de cova: La Roca dels Bous. Mentre anàvem cap a la cova dels Bous, el Genís va trobar un bolet molt estrany, i l'Anaïs li va donar un cop de colze i el va trencar!
Quan vam arribar a la cova ens van explicar que allí feia molts milions d'anys que hi havien viscut prehistòrics.

Allí ens van explicar que feien foc a la vora de la paret de la cova, perquè així l’escalfor del foc anava per tota la cova, i així no passaven fred. I també ens van dir que feien dos focs, un per cuinar, i l'altre foc el feien servir de calefacció.

També ens van explicar que els prehistòrics quan caçaven als animals, els hi tallaven la pell, i allò servia per fer "roba" pels homes, dones, nens...

A les quatre i mitja vam marxar cap a Albesa, i el xofer ens va tornar a posar el "Tom & Jerry"
Aquell dia, m' ho vaig passar súper bé!