dilluns, 11 de juny del 2012

Per què comprem tantes coses?

Ens podríem limitar a comprar sols el que necessitem: menjar, nevera, forn… Però no, hem de comprar ordinadors, mp3, mp4, mp5, iPod… Tot això són coses que no necessitem per viure, i us preguntareu si la culpa és nostra, doncs un 99% sí però els anuncis i les botigues tenen també a veure. Les botigues? Doncs sí, les tendes tenen una part de culpa perquè quan anem a comprar una nevera que necessitem o una cosa semblant anem a una botiga d’electrònica, i allí veiem amb els nostres ulls un joguet per provar.
Però no només quan entrem a una tenda si no quan anem a algun lloc i passem per davant una botiga, tenim la temptació de demanar les coses que veiem, tot el que veiem. I els anuncis ens ensenyen els nous productes de marques cosa que ens fa demanar-ho Tot això que comprem només per que ens agrada abunda per tota la nostra casa.

I encara que no us ho sembli penseu que sou pobres, i ara penseu amb tot el que teniu, combineu tot un pobre vendria tot això i es compraria menjar. I ja ho heu vist mireu totes les coses que teniu de mes i comenceu a apreciar el seu valor.

Per això no hem de comprar tantes coses, i si no comprem tantes coses inútils en podrem comprar més d’útils i/o fins i tot una casa o un cotxe nou (si estalviem molt).