dijous, 10 de juny del 2010

800 grans premis de Ferrari

L’equip Ferrari aquest cap de setmana al gran premi de Turquia de formula 1 compleix ni més ni menys, que vuit-cents grans premis de formula 1. És l’equip que no ha faltat mai en cap cursa de formula 1 i te un palmarès espectacular.
L’equip Ferrari ha aconseguit cent vint-i-vuit victòries, de les quals sis-cents trenta-un podis. També ha aconseguit setze campionats del món de constructors i quinze campionats del món de pilots.
En aquest gran premi l’equip Ferrari portava als seus dos monoplaces, una gran enganxina en la qual s’hi dibuixava el nombre vuit-cents amb l’escut de Ferrari.

Els cotxes rojos en aquest gran premi no han anat molt bé ja que a la sessió de qualificació Fernando Alonso no va passar a la Q3 (tercera qualificació) i es va haver de conformar amb el dotzè lloc a la graella de sortida i Felipe Massa si que es va classificar per la Q3, però en la vuitena plaça.

A la cursa gràcies ha una bona estratègia i ha uns quants avançaments l’equip Ferrari va poder col·locar els seus cotxes en la zona dels punts, Fernando Alonso vuitè i Felipe Massa setè.
Mark Webber va tornar a fer la Pole Position, per davant de Lewis Hamilton, segon i Sebastian Vettel, tercer i Jenson Button quart. Els primers llocs de la graella estaven coberts pels Red Bull i els Mclaren.

Sebastian Vettel va poder avançar a Lewis Hamilton a la parada de boxes i quan Vettel estava a punt d’avançar al seu company d’equip, Mark Webber, però l’australià li va tancar la porta i va fer que Sebastian Vettel hagués d’abandonar la cursa i que Mark Webber perdés el liderat del gran premi.

Primer va quedar Lewis Hamilton, seguit pel seu company d’equip, Jenson Button i va tancar el podi Mark Webber.

Ara el campionat el lidera Mark Webber amb noranta-tres punts, segon és Jenson Button amb vuitanta-vuit, tercer és Lewis Hamilton amb vuitanta-quatre i quart és Fernando Alonso amb setanta-nou.

Ha Ferrari diuen ara, a pel nou-cents.