dijous, 17 de juny del 2010

La confirmació

El passat dissabte 12 de juny, a les vuit del vespre va tenir lloc la confirmació. Es van confirmar els nens de deu a tretze anys (de 4rt de primària a 1er d’ESO).

Va venir el bisbe del bisbat d’Urgell, Joan Enric. Abans d’això, però, durant un mes, els nens van anar a catequesis. Primer el mossèn Ramon ens va fer un petit sermó, i desprès va pujar una dona del poble a llegir les cartes dels Apòstols.

A continuació, el bisbe Joan Enric, ens va fer un discurs una mica estrany. Ens va parlar de diners, del Mundial de Futbol, dels programes de Telecinco... També ens va parlar sobre els peixos, com podíem saber si estaven morts o vius. Tot això eren exemples sobre Déu.

Desprès d’això, el bisbe ens va confirmar. El sagrament de la confirmació, consisteix en: la persona que a de ser confirmada puja a l’altar acompanyada del padrí o la padrina, i el bisbe, li fa una creu al front amb l’oli perfumat.

Desprès d’això, alguns nens van llegir unes frases que els havia donat el mossèn el dia abans de la confirmació. Per últim, ens vam donar la pau i el bisbe i els mossens ens van regalar una estrella de fusta on i ficava Pau en tres idiomes diferents. L’ estrella, va ser tallada a mà a Betlem. Així va ser la meva confirmació.