dijous, 21 de març del 2013

Excursió a Tarragona

El passat dimecres dia 13 de març del 2013, vam anar a Tarragona d’excursió. A les 8:00 vam marxar cap a Tarragona. Quan vam arribar, ens van presentar a les nostres monitores, una es deia Lurdes  i l’altra Aurora. Després vam esmorzar.

 Quan vam acabar, les monitores van vindre a buscar-nos on estàvem esmorzant. A continuació vam caminar una mica i ens va dir qui volia portar el material per a fer les activitats. Quan vam decidir qui portaria el material vam caminar  fins arribar a l’aqüeducte.

 Primer vam fer una explicació basada en per què aquell aqüeducte es deia “El pont del diable”. Tot seguit vam fer una representació de la història. L’Eloi era l’arquitecte que construïa l’aqüeducte i li van posar una gorra de color platejat; la Chanez era la diablessa i li van posar una diadema amb dos banyes vermelles; i el Sergi era el burro que no volia veure aigua, li van posar unes orelles de burro. Vam riure moltíssim.
 


 Quan vam acabar ens van donar uns dossiers  per a fer unes fitxes. Després abans de pujar damunt de l’aqüeducte teníem que mesurar  els pilars, els arcs etc. Tot seguit vam pujar a l’aqüeducte. Era impressionant era grandiós i molt llarg. Després de travessar-lo de punta a punta vam marxar cap al “Camp d’aprenentatge  de Tarragona” , on allí dinaríem.

 A continuació els de 6è van fer com un petit espectacle. Després de jugar al joc que van proposar els de 6è vam anar al museu on faríem la activitat “Retrobem-nos a Tarraco”. Allí també ens van separar en grups. El primer grup era el S, en el que jo hi era; el segon grup era el M, el altre el I, i l’últim grup era el Q. Totes aquelles lletres corresponien a les inicials d’uns personatges que van viure a Tarraco (Tarragona). Havíem de fer de detectius i d’esbrinar si eren rics o pobres, si treballaven o no, si eren homes o dones...Va ser molt divertit perquè al final un de nosaltres s’havia de disfressar  del personatge. Quan vam acabar vam marxar cap a casa. M’ho vaig passar molt bé.