dijous, 21 de març del 2013

Excursió a l'aqüeducte

El dia 13 de març de 2013, els alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’Albesa va manar a Tarragona a l’aqüeducte romà i al museu.


A l’arribar vam esmorzar i a continuació va manar a  l’aqüeducte . Hi havien dos monitores: l’Aurora, que anava amb nosaltres,  i la Lourdes, que anava amb els de cicle mitjà. Vam fer un petit teatre, la Chànez era la “diableta”, el Sergi era un  ase i jo era un enginyer.




 

Després ens va ensenyar diferents mètodes que feien anar els romans per a mesurar: el cubitus , i alguns altres que no recordo. Finalment vam passar per damunt del aqüeducte i per a demostrar que tenia desnivell, va ficar un pot ple d’aigua i a la mitat de l’aqüeducte un altre de buit, els dos estaven units amb un tub, a continuació es va omplir el pot buit. L’aqüeducte de una llargària 207 metres.

A la tarda vam anar al museu de “Tarraco”  i vam fer  una activitat d’allò més interessant, fèiem de detectius havíem de esbrinar de quin personatge es tractava . El nostre personatge era una nena d’uns 13 anys.
Durant aquesta  excursió m’ho vaig passar d’allò més bé.