dijous, 31 de gener del 2013

La pau

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau,  també conegut com a dia Mundial de la No- Violència i la Pau,  es va fundar l’any 1964 pel poeta i professor mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i es una iniciativa que educa als nens i nenes de totes les edats en la No-violència,  en la pau.


Es practica a les escoles de tot el món  i el dia 30 de gener (aniversari de Mahatma Gandhi). El missatge bàsic es: amor universal, no-violència i pau.
El signe de la pau és un colom blanca, o un cercle amb una línia recta al mig, amb dos braços en diagonal que li baixen per la dreta i l’esquerra. El símbol del colom és d’origen bíblic, en canvi l’altre va ser creat per Gerard Holtom, que lluitava contra l’armament nuclear, i contra l’armament en general.
El dia de la pau se celebra a totes les escoles del món, cantant cançons fent murals, dibuixos...  I aquí a Albesa no som menys; cada any fem un mural a la paret i cada curs es prepara una frase sobre la pau i la llegeix davant tota l’escola, grans i petits.
 
Hi ha gent  que es pensa que el dia de la pau només és el dia 30 de gener, això no és així, la pau hi ha de ser tots el dies, ja que sinó ens barallaríem tots els dies i això no es divertit.
La cançó que cantem el dia de la pau és:

``El món seria més feliç si tots fóssim amics,
Jugar tots junts, cantar tots junts seria divertit...
El món seria molt millor si no tinguéssim por,
Si sense demanar perdó,
Poguéssim ser com som...

El món seria més humà,
Si tots fóssim germans...
Si ens agaféssim de les mans
Com mai no em fet abans...´´

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bonic , molt ben explicat. Felicitats!!!!