dijous, 24 de maig del 2012

Un dia a la Vil·la Romana del Romeral

El dimarts dia 15 de maig, el cicle superior or amb ens en vam anar a la Vil·la Romana del Romeral. Es tracta d’unes restes romanes, era una casa i situada al terme d’Albesa, com a totes les cases hi havia diferents estances. Hi vivia un senyor amb la seva família, i els treballadors lliures, que eren el treballadors de les terres.
Quan vam arribar-hi, els professors/res ens van dir que esmorzéssim, jo vaig anar a un dels dos bancs que hi havia a asseurem per esmorzar. Quan vam acabar vam agafar una llibreta i un bolígraf, per escriure el que en Lluís Marí, l’arqueòleg, ens explicaria.
Hi havia un panell informatiu on a dins i havia informació sobre la Vil·la Romana del Romeral, allà en Lluís Marí i alguns nens/es de 6è li podíem fer alguna pregunta a en Lluís Marí...
Després, vam anar cap a les “Fauces” on ens va explicar, que era el lloc on rebien a la gent, és a dir, l’entrada.
A continuació, vam passar per les “galeries”. Vam anar passant per totes les sales fins que vam arribar amb un lloc, on hi havia alguna cosa tapada, quan en Lluís Marí ho va obrir hi havia un mosaic, primer es veia molt bé però a mesura de que li anava tocant el sol s’anava assecant.  
Al final vam anar als “Balnea”, que era el lloc on és banyaven, era molt petit, quan ens ho va acabar d’explicar, vam marxar hi vam arribar a l’escola allà a les 12:45.
Va estar molt divertit, recomano que la gent que hi vulgui anar quan facin portes obertes que hi vagin, és una bona experiència.