dijous, 13 de maig del 2010

Formula 1 al circuit de Catalunya

Aquest cap de setmana passat es va celebrar el 54 gran premi telefònica de formula 1 al circuit de Catalunya. Jo hi vaig estar amb 98.116 espectadors més.

Nosaltres ens vam llevar a tres quarts de sis, així a les sis ja podríem agafar la carretera en direcció al circuit de Catalunya, a les set del matí vam parar a esmorzar en un bar, hi ha dos quarts de vuit vam marxar sense cap més parada fins a Montmeló.

Abans de la formula 1 feien altres curses amb diferents cotxes, com: la formula BMW, la GP3, la GP2, la Porsche Supercup i per arrodonir la festa, la formula 1.

Nosaltres vam començar a dinar a dos quarts, perquè volíem veure com la patrulla àguila feia la seva actuació sobrevolant el magnífic escenari del circuit de Catalunya. Quan vam acabar de dinar, ràpidament vam anar a veure la presentació dels pilots que anaven amb antigues perles de l’automobilisme.

Jo estava a la tribuna principal, podia veure bé la sortida i tots els cotxes quan paraven a boxes. Tots els cotxes feien un soroll tan fort, que fins i tot em faig tenir que posar taps a les orelles.

La graella de sortida estava composta per els 24 cotxes pilots, en la primera fila hi havia Mark Webber que havia fet la Pole Position i segon el seu company d’equip Sebastian Vettel. En la segona fila hi havia Lewis Hamilton tercer i Fernando Alonso quart. En la tercera fila hi havia a Jenson Button cinquè i sisè el Kaiser, Michael Schumacher. Per part als pilots catalans Pedro Martínez de la Rosa dotzè i Jaume Alguersuari quinzè.

Quan els pilots ja estaven a punt de sortir es va apagar un semàfor, dos, tres, quatre i el cinquè semàfor va ser el que va donar l’ inici al gran premi de formula 1. Al principi semblava que Fernando Alonso guanyaria la partida a Hamilton a la sortida però l’anglès va tancar bé les portes.

A mesura que passaven les voltes no havia passat res, però a la primera parada a boxes, Hamilton va avançar a Vettel i Schumacher també va avançar a Button.

Alonso estava cada vegada més a prop de Vettel fins que ell va fer una excursió i va tenir que fer la seva segona parada. Encara no sabia acabat tot Vettel havia trencat els frens i tenia que reduir més la velocitat.

Quan quedaven dos voltes Hamilton va punxar la roda davantera esquerra i que li va permetre a Alonso que es col•loques en segon lloc. Vettel ja havia vist que tenia molt lluny a Schumacher hi va frenar una mica.

Victoria de Mark Webber, segon Fernando Alonso i ocupant l’últim esglaó del podí Sebastian Vettel.