dijous, 11 de març del 2010

Aeroport Lleida-Alguaire

El dia 17 de gener de 2010, el dia dels tres tombs es va inaugurar l’aeroport d’Alguaire. El va inaugurar el president de la Generalitat el SR. Montilla.

Va arribar en un avió de la companyia Vueling, l’Airbus A320. Hi havia molta gent, primer l’avió va vaixar una vegada i es va tornar a enlairar a causa dels tres tombs, llavors va fer maniobres i va tornar a aterrar, es va tornar a enlairar i ja va aterrar definitivament, abans d’entrar al pàrquing, dos camions de bombers de la Generalitat van fer un arc amb aigua i l’avió va passar per davall. Llavors van posar les escales, primer van baixar els periodistes i despres les autoritats.


El primers vols amb passatgers van sortir el dia 5 de febrer amb destinaciö a Palma de Mallorca i París. També el mateix dia a l’aeroport de Leida-Alguaire van arribar vols d’aquestes ciutats. L’aeroport funciona divendres i diumenge.

A partir del mes d’abril la companyia Ryanair comença els vols amb destinació a Milà i Frankfurt.
Des de l’aeroport hi ha autocars que van fins a Lleida i Barcelona, i properament també arribaran fins a la Vall D’Aran.


L’edifici de l’aeroport simula els camps dels voltans, te una cafeteria-restaurant amb unes grans vidrieres don es veu la pista.
Els caps de setmana, a part dels viatgers, s’omple de visitants curiosos per veure els avions com aterren i s’enlairen.