divendres, 11 d’abril del 2008

La feina de pastisser




La feina de pastisser és molt dura, perquè cada nit s'ha d'aixecar a les 12:00 de la matinada a fer pa, perquè comenci a pujar el llevat ...
Primer comença per les baguettes i va fent, però mai sap el que tindrà d'un dia a l'altre. Cada dia a les 9:00 de la nit tothom truca a la meva mare o ens o envien al correu la llista del que volen. De vegades li diuen que volen coca de poma, coca de pebrot, magdalenes o panadons.
Després de fer el pa de la nostra botiga, també ha de fer el de d'altres botigues de Lleida i altres llocs, que són 11.
Coca de pebrot

Diuen que la nostra coca és boníssima, i no ho dic per "xulejar", ho faig perquè ens ho diuen. La coca, com us deia, es fa amb pa de pasta, després d'estira-la i posar pel voltant i desprès al mig una tros de pebrot.
I la poses al forn mitja hora. Si l'heu de menjar és millor calenta que freda, o si és freda la poses al microones i segur que estarà boníssima.

Els panadons

A mi els panadons no m'agraden amb panses, m'agraden sense panses, però a molta gent els agraden amb panses. Els panadons es fan amb pa de pasta llevadora, estires la llevadora i ja està, i llavors hi poses els espinacs i els poses a sobre la pasta, després hi poses les panses i seguidament els posem en una llauna, els suquem i ja tenim els panadons. Només queda posar-los al foc.



2 comentaris:

Laura Torres Aliet ha dit...

Anna tens raó el teu pare el fa molt bo i tot esclar.

Anònim ha dit...

Anna, el pa de la vostra botiga es molt bo, i no sols el pa també hi h a moltes altres cosses molt bones.