dilluns, 28 de novembre del 2011

El Castell del Remei

Molts diumenges, quan anem a Ivars d’Urgell amb els meus pares, anem a donar un tomb pel Castell del Remei. La finca del Castell és molt bonica ja que hi ha un Castell, la missa de la verge del Remei, el molí d’oli i la bodega de vi, també hi ha unes basses amb ànecs i espais verds on jo hi vaig cada any a menjar la mona.
A les bodegues hi ha una botiga on hi venen tot tipus de vi, i un dia que hi vam anar a comprar, hi havia una noia que ensenyava les bodegues.

Hi ha unes sis naus de molt metres quadrats, totes són de ferro i estan fetes de pedra, a unes quantes hi ha barrils de ferro, i a d’altres barrils de roure. Va ser una de les primeres bodegues catalanes que van introduir el vi embotellat. L’any 1982 ho va comprar la família Cusine i la va renovar tota, inclosos els edificis del gra que també es van convertir en bodegues.
D’ allí en surten molts vins amb denominació d’origen, amb moltes varietats i molt bons, com per exemple Cabernet Sauvignon, Macabeo, Gotim Bru, Oda Blanc, Blanc Planell etc.
Espero que hi aneu perquè hi ha molt bon vi i l’entorn és molt bonic.