dimecres, 23 d’abril del 2014

Visita a la vil·la romana del Romeral d'Albesa


El dia 2 d’abril els nens de cicle superior de l’escola l’Alber  vam anar a la vil·la romana del Romeral, una gran mansió que havia estat un estable i altres tipus de cases de camp.

Ens vam reunir a les nou del matí a escola i a les 09:15 o així vam començar a caminar per anar cap  al Romeral, mentrestant que jugàvem pel camí  i  ens contàvem acudits i escoltàvem música.

Aproximadament a les onze vam arribar al Romeral. Allí ens esperava en Lluís Marí ell ens va explicar que antigament era una gran vil·la que més enrere també havia estat un estable reformat i encara més temps enrere hi havia un simple estable, la gran vil·la es va començar a construir del segle I al IV, després que un senyor hagués comprat les terres  i l’hagués decidit construir-hi la vil·la. Era una vil·la que no es va acabar. Era una vil·la molt grossa i bella. Tenia uns mosaics molt bonics. Entre ells destacava un de molt gran i misteriós on hi havia unes fulles amb uns ocells i parts d’una QUIMERA. Una quimera era un monstre de la mitologia grega que tenia el cap de lleó, el cos de cabra amb el seu cap i de cua el cos d’una serp amb el seu cap.
La vil·la tenia molts mosaics. Estava constituïda per un passadís gran que voltava el pati on hi havia una olivera plantada al mig. Per dins de la gran vil·la hi havia una sala (triclinium) que després va passar a ser  una sala de comerços o de treball, després també hi havia una sala on premsaven l’oli. A la vora de la sala on premsaven l’oli hi havia un dipòsit d’oli. Més enllà hi havia la sala de l’home que vivia a la vil·la, era la sala més important. També hi havia l’entrada on hi havia un mosaic, al costat de l’entrada quan entraves  al passadís  hi havia una petita entrada que anava a la habitació on dormia l’home que vivia a la vil·la al moment de les obres. I per últim hi havia unes termes amb el cap de la medusa feta servir de font a les termes, més tard posada a l’entrada d’una sala mirant cap a baix.

Després de les explicacions vam esmorzar hi vam marxar.

Així ha estat la meva excursió.