dimarts, 29 d’abril del 2014

Cassolades


Cada any a Albesa fem una cosa que es diu les cassolades, que es tracta de fer una cassola amb una colla de gent, i un jurat vota quina és la més bona i donen un 1r premi, un 2o premi i un 3r premi. Tot això es fa al pati de les escoles.

Ara us explicaré com vam fer la cassolada la nostra colla que es deia  “generacions”, a la nostra colla els nens es deien: Ares, Judit, Gisela, Isona, Joel, Nil, Jana, Pol, David, Jaume, Maria, Jaume, Núria, Íngrid, Ágata, Eliseu i jo.  

A dos quarts de deu del matí vam anar a buscar la compra al magatzem que hi ha vora de la botiga la cooperativa, quan hi vam anar amb un toro vam agafar el palot on hi havia el menjar dins i vam anar al pati de l’escola , hi havia un munt de taules però no hi havia quasi ningú, vam ser els primers d’arribar (eren les 10), vam triar un lloc per fer-la, ho vam muntar tot, no hi havia ningú de la colla sols hi érem: el meu pare, Ricard, Blanco, Abel i Josep i de nens érem : el Joel, l’Eliseu i jo.

Quan vam començar a tallar i a coure (eren dos quarts d’0nze) van començar a arribar altres colles i algunes persones més de la nostra colla però sols érem 14 o 15 dels 34, quan hi vam ser quasi tots  vam anar a fer polseres a la meva furgoneta, i quan va passar un hora va arribar l’Àgata seguida del Joan, del Marc i del Roc que la volien mullar, nosaltres ja marxàvem i quan vam ser tots a baix el Joan li va tirar un globus d’aigua als peus, i el Ricard ens va cridar per anar a fer-nos la foto que fan a tots els grups.

Mentres dinàvem l’Ares va trobar globus d’aigua i l’Àgata ho va anar a veure i ens va dir que estaven rebentats, però quan vam acabar de dinar l’Àgata va portar els globus i va dir que encara es podien aprofitar i vam anar a lavabo i allí vam intentar omplir els globus, en vam poder omplir però mentre intentàvem omplir-ne un altre van arribar el Roc i el Marc, i van tirar un globus dins de lavabo on hi havia l’Àgata i la va deixar tota xopa.

Quan van dir els premis tots els nens de la nostra colla van anar davant  de l’altaveu, primer van dir el tercer premi però no ens va tocar, després el segon i tampoc, i després al primer, estàvem molt nerviosos i l’altaveu va dir i el primer per la colla “generacions”.

Llavors vam anar a veure el que feien a la saleta i resulta que feien una obra sobre pirates, això va anar així: primer ens van dir que ens havíem de convertir en pirates i supera proves, tres de divertides van ser:

Una va ser passar per un  tub de roba i els pirates et feien pessigolles, va ser bastant divertit, una altra va se, passar-nos una pilota amb forma de bomba i quan explotava ens havíem d’asseure, i una altra va ser inventar-nos una cara terrorífica i després quan es va acabar vam anar a les firetes i després al ball.

Així es com van anar les cassolades.