dimecres, 9 d’abril del 2014

El bàsquet

El bàsquet és un esport que consisteix en passar-se  una pilota amb la mà i ficar-la en una mena de cistell (bàsquet). Les normes principals són: pots fer 5 faltes, pots botar la pilota, si toca la pilota als teus peus és pilota perduda, també si fas un tomb amb la pilota a la mà són dobles...

És un esport molt divertit però cansa molt, només pots jugar 5 quarts de 6 minuts cadascun. Has de portar sabates especials per no relliscar i també un xandall de l’equipació. És un esport d’equip i de passar la pilota, a la pista només hi poden jugar 5 persones per equip, consisteix en  què qui anota  més punts (a dins del cistell) guanya,.

Hi ha un taulell perquè la pilota hi toqui i i reboti a dins, el camp pot ser gran o petit  (vertical o horitzontal), és rectangular, pots jugar en diferents lligues: Lleida, Tarragona, Barcelona i Girona. La de Lleida és més fàcil, llavors la de Tarragona ja és més difícil així com la de Girona;  finalment a la de Barcelona hi ha els següents equips: el Joventut de Badalona, el Barça, Jack Sants, Mataró...
La pilota no pot botar fora de la línia, i el jugador no la pot trepitjar perquè sinó seria fora, llavors pilota pels altres.

Jo recomano el bàsquet perquè és un joc d’equip i de fer punts, només pots fer dos passes i després has de llançar la pilota perquè després seran passes, és divertit i molt de córrer però finalment t’ho passes bomba.
A jo m’agrada molt, espero que us agradi.