dilluns, 2 de maig del 2011

Els dos dies de Pasqua

La colla dels meus pares celebren la mona dos dies, la celebren a una cabana de Castelló de Farfanya, com que aquell dia va ploure vam anar a buscar cargols.
Jo en vaig plegar una bossa i les altres també, després vam anar a collir herbes aromàtiques. Per dinar ens vam menjar un pica-pica, amanides, carn a la brasa, la mona i una figura de xocolata. La Ramona i l’Antonio van baixar la seva gosseta petita que es diu Lluna, a la nit vam sopar una mica de pa amb tomata, pernil salat, pernil dolç, xoriç, una mica de carn i mona.

Finalment els homes van estar parlant de les seves coses i les dones van jugar a cartes i al domino. Després vam apagar el foc i l’estufa, llavors vam tancar la porta de la cabana i tots vam marxar cap a casa fins l’endemà.

El dilluns la colla dels pares van quedar a les dotze del migdia per començar a coure tots els ingredients de la paella d’arròs. Quan vam acabar de coure tots els ingredients que ja eren les dos del migdia, llavors vam portar la paella d’arròs a la taula ho vam ficar al plat i estava molt bo. Alguns estaven tan tips que ja no podien menjar res més.

Vam anar a buscar la mona i la figura de xocolata per ficar-la damunt de la mona.
Finalment, vam retirar tots quan es començava a fer fosc. Aquí s’acaba els dos dies de la mona.