dilluns, 16 de maig del 2011

Un dia a la llotja de Penyiscola

Fa bastants dies quan tornàvem de les vacances la meva família vam anar a Penyiscola, al port; allí vam veure tots els passos de la pesca, desde quan el vaixell quan arribava al port fins que plegava de treballa fins dema.

Primer, vam veure com els pescadors atracaven els vaixells al port i descarregaven els peixos en caixes: normalment els vaixells arribaven al port a partir de les sis algun a les set... llabors els pescadors s’ajudaven entre ells aposar els peixos en caixes per classificacions; i les baixaven al port.

Segon, veiem com pesaven els peixos i com els i tiraven el gel al damunt: quan acabaven alguns pescadors tenien com uns carretons on transportaven el peix fins a un magatzem on hi havia el de tirar gel perquè no es fes malve, per si havia d’anar amb alguna peixateria i la bascula per pesar cada caixa amb els peixos i els que no tenien carretons les portaven cap allà arrossegant-les perquè pesaven fins aquell magatzem.



Tercer, quan ja els havien pesat, tirat gel... els beneïen a unes senyores que els i demanaven i els beneïen per allí a la gent que passava o portaven el peix en un magatzem on feien la crida del peix per a veure quina peixateria li tocaba el peix i ni havia que podien triar el peix del pescador que volien.

I per últim vam veure unes dones que cusien les xarxes dels pescadors.

Llavors vam anar a buscar el cotxe i vam marxar cap a casa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo no en se molt de pescar, però veig que et saps de memòria els passos de la pesca. T'ha quedat fantàstic!