dimecres, 16 de gener del 2008

L’excavadora mixta


L’excavadora mixta es una màquina mol útil es poden fer un munt de coses i a diferència de les altres màquines es pot canviar de lloc amb facilitat. Es una màquina que te un braç a darrera que es com una giratòria, però, la meitat. A davant es una carregadora i la cavina es per on es controla tot. Jo coneix-ho tan aquesta maquina, perquè el meu pare ni te una, per que a vegades li manen feina que es necessita una maquina i ell me n’ha ensenyat a mi.

1 – La pala del davant serveix per carregar la terra, pedres, etcètera. Amb ungles va més bé per carregar, va més bé però si vols deixar una cosa fina costa més. Hi ha excavadores que la pala s’obre i és per espentejar la terra. Hi ha lletres que t’assenyalen com està la pala amb una fletxa: la a esta tancada, la b es la posició per carregar i la c es quan està oberta.

2- Al braç s’hi poden enganxar moltes pales i fins i tot un martell, no us confongueu es un martell hidràulic . A la vora hi van unes potes. A moltes màquines el braç s’estira i serveix per arribar a alguns llocs però per molta força.

3- La cabina té moltes coses, per això el seient gira davant i al voltant hi ha la vora hi ha una palanca que són els intermitents i a la vora ni a una altra que es enrere neutró i endavant després hi ha el moviment de la pala del davant: puja, baixa, s’obre i es tanca i mes cap a la vora hi ha les marxes, hi ha un botó que quan canvies de marxa s’ha de pitjar perquè si no pots trencar alguna cosa. A la vora dreta del seient hi ha molts botons: les llums, la clau, d’engegar, el fre manual, la ràdio, els marcadors i el gas manual. Mes cap al darrera hi ha moltes palanques, les de baix són les de les potes de dreta i a dalt n’hi ha dues: la de la dreta gira, baixa i puja el braç mes vora a l’esquerra tanca i obre la pala o el que portis i després mou el segon braç. I mes cap baix hi ha un pedal que estira el braç.


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Jaume ! Aquesta màquina és una passada, deu fer molta feina. Potser me'n compraré una,jeje.

Dw MAGDA

magda ha dit...

Hola Jaume! He llegit el teu escrit de l'excavadora mixta, quina passada!!!!! em sembla que me'n comprarè una jeje.

magda ha dit...

mb7550Hola jaune! he llegit el teu escrit de l'excavadora mixta, quina passada de màquina, si fa de tot, em sembla que me'n comprarè una jeje.

magda ha dit...

Hola Jaume! he llegit el teu escrit de l'escabadsora mixta, quina passada de màquina!!!! em sembla que me'n comprarè una, jeje.

Anònim ha dit...

Hola Jaume! he llegit el teu escrit de l'excavadora mixta, quina passada de màquina!!!!! em sembla que me'n comprarè una, jeje.
DW magda

Andrei Nicolaie Ioancea ha dit...

Si que tagraden aquestes cose.

Anònim ha dit...

Crec que aquesta escabadora es molt potent i te una pala que aicecarie 20 palots!!