dimarts, 22 de gener del 2008

La taula de ping-pong


A Albesa ja fa temps que hi ha una taula de ping-pong als “columpios”. Als nens els agrada molt de jugar-hi però només hi juguem quan fa bon temps. El ping-pong es un esport que es pot jugar a l’aire lliure i a llocs tancats (ping-pong indoor), però és millor en una sala, perquè a l’aire lliure pot fer vent i molesta llavors es diu. Aquest esport és el tercer que hi han més persones federades, la velocitat de la pilota pot agafar els 190 km/h.
Un estudi de la NASA va demostrar que el ping-pong d’elit es l’esport més difícil de tots i també és el segon esport més sa. Per jugar al ping-pong necessites unes pales i una pilota. Per sacar la pilota només pot fer un bot al teu camp i un altre bot a l’altre tros de camp. El serve és creuat, és pot amb efectes, “matar” i fer deixades a ras de xarxa. Hi ha gent que nomes va a matar, n’hi ha d’altra que només la torna i també hi ha gent que la torna amb efectes i espera l’error del contrincant. També fan campionats per veure qui es el que en sap més. Les taules de ping-pong poden ser verdes o blaves però les línies sempre són blanques, així es veuen més.
A jo el que m’agrada més es matar i fer efectes però quan perds de molt és millor assegurar perquè els mates no surten sempre bé.