divendres, 12 de febrer del 2016

La pau

El 30 de gener es commemora l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. Un pacifista, advocat i pensador indi, que estava en contra de tota la guerra.
Mahatma Gandhi va néixer el dia 2 de octubre de 1869 a Bombai,  i morí assassinat el 30 de gener de 1948 que és el dia en què se celebra el dia de la pau. Va ser conegut per  portar la independència de la Índia amb mètodes no violents.




En la seva infància va aprendre dels seus pares a ser vegetarià i a estar d’acord amb totes les religions. Va estudiar a Londres la seva carrera d’advocat. Va tornar a Bombai i com que no trobava feina de la seva carrera va marxar cap a Sudàfrica. Allí va veure com els hindús estaven molt discriminats. Va formar un partit polític indi. Després de 22 anys de protestes no violentes va guanyar el poder per negociar amb Jan Christian Smuts, el general Sudàfrica i va trobar una solució per al conflicte que hi havia al país.  
Va tornar a la Índia i va fer dos grans protestes:
-La marxa de la sal (1930)
-La reivindicació de la independència de la Indià de la comunitat britànica durant la segona guerra mundial (1939-1945) en aquesta , va aconseguir la independència de la Indià.
Va morir assassinat el 30 de gener de 1948 per Nathuram Godse, un fanàtic ultra dretista hindú, i va morir als 78 anys d’edat.
 La pau per a mi es important  pel que demostrar Mahatma Gandhi: Demostrar que en qualsevol lloc i moment hi pot haver-hi pau, inclús en els moments més difícils.