divendres, 12 de febrer del 2016

Día de la Pau

El dia 30 de gener es  celebra el dia de la Pau. Aquest dia  va morir  Mahatma Gandhi. Mahatma Gandhi va néixer al 2 de octubre de 1869.  Un pacifista, advocat i pensador indi, que estava en contra de tota la guerra. Va néixer a Porbandar, una ciutat costanera de la Índia.
Principalment en la seva infància ,va agafar de la seua mare uns valors i respecte a les persones de diferents manares de pensar. Va estudiar a Londres la  carrera d’advocat. Va tornar a Bombai i com no trobava feina de la seva carrera va marxar cap a Sudàfrica.   Ell va formar un partit polític indi. Després de 22 anys de protestes no violentes va aconseguir el poder i negociar amb Jan Christian Smuts, el general Sudàfrica i va trobar una solució per al conflicte que hi havia al país.
Quan Mahatma Gandhi va tornar a la Indià i va fer dos grans protestes:
    La marxa de la sal (1930)
-La reivindicació de la independència de la Índia de la comunitat britànica durant la segona guerra mundial (1939-1945) en aquesta , va aconseguir la independència de la Índia.

Ell va morir assassinat el 30 de gener de 1948, per Nathuram Godse, un fanàtic ultra dretista hindú, i va morir als 78 anys d’edat. I des d’aquell dia, cada 30 de gener es celebra el dia de la Pau commemorant la seva mort.