dimecres, 29 de gener del 2014

El dia de la Pau


Cada 30 de gener, a l´escola L’Àlber, celebrem el dia de la Pau i fem activitats: llegim un full, fem cançons, danses, poemes.

Fer la Pau es refereix a que totes les persones dels seus pobles o ciutats no han de fer guerres, han de parlar i fer les paus i ser amics.

Als pobles i a les ciutats  no hi ha Pau, hi ha guerres i això ha de parar perquè si no s’acabaran els pobles i les ciutats, s´ha de resoldre els conflictes i fers les paus.

El dia de la Pau l´haurien de  celebrar tots els dies. Jo proposaria que els països que estan en plena guerra que parin perquè si no es destruiran els seus pobles i es quedaran sense casa.

Entre totes les persones que causen problemes, que insulten i et prenen les coses que ho solucionin parlant i que es tornin les coses.

Quan peguen als altres nens em sento molt malament, jo els hi diria que no s´ha de pegar als més petits perquè vulguis, tu has de tractar-los bé i jugar amb ells.

El dia de la Pau va dedicat Mahatma Gandhi perquè va lluitar pacíficament per la independència. Per això aquest dia es dedica a ell.

Després d´aconseguir la independència al seu país, uns terroristes el van matar i ara molts terroristes encara segueixen matant.