dimecres, 22 de gener del 2014

El dia de la Pau


Cada any, a l’escola d’Albesa, el dia 30 de gener celebrem el dia de la Pau. Fem unes activitats que consisteixen en fer frases o poemes relacionats amb la Pau.

Fer la Pau es refereix a que a tot el planeta no hi hagi ni guerres, ni conflictes, ni insults...

Al món no hi ha pau i això ha de parar perquè si continua així, el món acabarà destrossat i al final hi haurà guerra entre tots el països del món.

El dia de la Pau s’ha de celebrar perquè alguns països, persones, governs s’ha donin que els conflictes i les guerres no són bones.

El dia de la Pau es refereix a que no s’ha de pegar, formar guerres, insultar...

El dia de la Pau només se celebra un dia l’any, però jo proposaria que el dia de la Pau se celebrés durant tot l’any i que no hi haguessin guerres, conflictes...

Jo proposaria que els països que estan en guerra, que s’aclarissin i que en cada país només governés un mateix govern, però sense guerres, ni conflictes, sinó parlant, dialogant.

Entre totes les persones al llarg del temps hi ha problemes però aquests problemes es poden solucionar d’una altra manera: parlant, dialogant...


Quan els més forts insulten, peguen als més dèbils em sento malament i si els hi fessin a ells els hi sabria greu i després serien ells els dèbils.

De vegades hem comporto d’una manera estranya, de vegades els hi robo la pilota al més petits..., però pegar, robar la pilota, al més dèbils és de covard.

El dia de la Pau va dedicat a Mahatma Gandhi, perquè va lluitar pacíficament per la independència pel seu país. Després d’aconseguir la independència pel seu país uns terroristes van assassinar-lo, i aquest dia va dedicat a aquest home tan important pel seu país (Índia).