dimecres, 13 de novembre del 2013

Sortida al Cda de la Noguera

El dia 1 d’octubre vam anar a St. Llorenç de Montgai, vam fer un taller de la Prehistòria. Quan vam arribar al Camp d’Aprenentatge vam esmorzar. Més o menys a les 10:30 vam anar a un campament on treballaríem les tasques que feien el prehistòrics: fer farina, caçar, fer tasses de ceràmica, vam fer collars de petxines, vam intentar fer alguna arma com la destral...

Primer de tot vam intentar arrodonir una pedra fer poder fer-la servir com a destral, a tots els hi va costar una mica, però el primer que ho va fer millor va ser el Lluc, i després vam fer un collar amb petxines, a mi no em va sortir perquè la petxina que vaig triar no era fàcil de fer-li un forat.

A continuació vam anar a caçar, era una guineu de plàstic, ningú la va tocar ni amb la llança ni amb l’arc.
Després vam anar a fer un bol de ceràmica amb fang que havien agafat, a tots els hi va sortir molt bé i després el vam deixar en una cistelleta.



Al final d’aquest taller vam intentar fer farina amb els grans de blat, en total no en van fer gaire però em sembla que nosaltres els de 5è som els que en vam fer més.
Vam anar a dinar i a la tarda els de 5è i 6è vam anar a tallar sílex i pintar en unes parets, cadascun vam fer dibuixos diferents que ens vam inventar com dos llances i un home, dos animals amb sang... i els de 3r i 4t van anar a veure un monument en una muntanya que hi havia a prop.

I el taller de tallar sílex em va agradar molt perquè amb una pedra vam fer trossets molt petits però a mi em va quedar un sílex molt bonic per tallar, amb una punta molt afilada.

A les 16:30 vam marxar amb l’autocar cap a Albesa.