dimecres, 13 de novembre del 2013

Camp d'aprenentatge de la Noguera

El dia 1 d’octubre vam anar al camp d’aprenentatge de la Noguera  (Sant Llorenç) allí ens van ensenyar com vivien els prehistòrics.

Quan vam arribar vam esmorzar i ens  en va manar cap a dalt on hi havia el taller preparat,  nosaltres els nens de l’Escola l’Àlber ho vam estrenar.
Allí ens van presentar la Sònia, el Toni, la Geza i la Yoli, els monitors
Al matí vam fer quatre tallers que eren el de fer collarets, el de caça, el de fer pots de ceràmica i el de moldre blat.

El de fer collarets: vam rascar una petxina en una pedra i ens van donar una corda per poder ficar la petxina a la corda.




El de caça: ens van donar fletxes i un arc i consistia en tirar-li una fletxa a l’animal, l’animal era de mentida. També ho vam fer amb fletxes.


El de fer pots de ceràmica: ens van donar fang per fer un bol de ceràmica que al col·le ens el donarien.
El de moldre blat: ens van donar blat i havíem de fer farina amb una pedra amb la qual havíem d’aixafar el blat.
Ens vam dividir en quatre grups: 3r, 4t, 5è i 6è.
Després va manar a dinar. Després de dinar vam anar a jugar una estona per allí i més tard  ens en va manar cap a dalt una altra vegada.
Allí la Sònia ens va explicar com pintaven abans els homes prehistòrics. Ens va explicar que si volies pintar amb color roig havies d’agafar i aixafar greix d’animal, amb el color negre necessitaves carbó i greix d’animal.
Després vam fer un taller amb en Toni i vam tallar sílex,  ens el vam emportar a casa va ser molt divertit perquè el sílex havia vingut de França, vam portar ulleres de busseig,  guants i una catifeta, una pedra i un ganivet, a mi em va costar molt perquè s’havia de tenir molta força.
Al final jo m’ho vaig passar molt bé, espero que un altre any hi tornem a anar. Després vam agafar l’autocar per anar cap Albesa. Va ser molt divertit!