dimecres, 27 de novembre del 2013

Excursió al Cda de la Noguera

El dia 1 d’ octubre  vam anar al camp d’aprenentatge de la Noguera  amb els alumnes de  3r,4t, 5è i 6è. Feia molt bon temps, i molt sol.


Vam arribar a les 9:50, vam esmorzar i  a continuació  vam estar jugant una  bona estona  i  vam carregar les motxilles per anar a fer els tallers. Al matí ens van fer una explicació de les eines  del paleolític i neolític.

 Després vam fer un taller de polir pedra. S’ha de picar una pedra amb una altra pedra i s’anava  esmolant però a més d’ esmolar-se  estava  començant a fer  pudor de foc.

A continuació vam  fer amb més  pedres, amb petxines,  per  fer-nos  un collar com els d’ abans que nosaltres existíssim. Després vam fer una cosa que ens va agradar a tots;  tirar amb arc i llances, a uns animals  de plàstic.

Després vam fer  bols de fang per a beure aigua o altres begudes; també servien per guardar coses a dins  o per esmorzar.

I l’ últim que fam fer al matí va ser fer farina com la feien al neolític. En  una pedra gran s’hi posava el blat i es picava amb un altra pedra més petita. Costava molt però era molt emocionant. Ho posàvem tot amb una sac  i nosaltres  vam aconseguir  molta farina.



Vam baixar un altre cop al poble i  quan vam arribar al  final de tot vam començar a dinar perquè teníem molta gana i set  després d’haver pujat la  costa que porta al camp d’aprenentatge.

Quan vam acabar, vam tornar a pujar cosa amunt i vam fer més activitats, vam fer pintura rupestre i després vam  fer anar sílex que tallava molt; per això vam utilitzar guants  i ulleres de protecció per tallar ,quan vam acabar ens vam poder emportar  lo que vam tallar.

Vam tornar a baixar tots cansats, però el sílex el portaven  els professors per no fer-nos mal. Vam tornar a pujar a l’autocar i cap a casa. Quan vam arribar ens estaven esperant el pares i mares i així va acabar tot el dia.

La veritat és que m’ho vaig passar molt bé.