dijous, 10 de desembre del 2015

En petit Nicolas i els problemes d'en Joachim

Aquest llibre tracta d’una colla d’amics que els hi passen moltes històries, també explica com passen els dies amb en Nicolas.
Un dia en Nicolas va veure que en Joachim no havia vingut a classe i tots estaven  molt estranyats. L’endemà va venir en Joachim  i el veien molt empipat, va arribar el pati i tots es  van ficar al voltant d’en Joachim  i els hi va dir que havia tingut un germanet. En Rufus li va preguntar  per què estava empipat i en Joachim li va dir que tots els regals els donarien al seu germanet i a ell res. 

En un altre capítol en Geoffroy va portar  una ruleta i va dir que si volien jugar haurien de portar diners, els van portar i van començar a jugar, van veure que estava trucada la ruleta perquè sempre tocava el mateix nombre, així que es van començar a barallar, fins que va arribar l’Ullsdetita i quan va veure els diners els va castigar a tots.  


En uns dels capítols finals la mestra li va dir a un amic que li porti guixos i l’Ullsdetita els hi va donar. Al final de la classe l’amic els hi va dir que el seguissin i van arribar a un raconet i els hi va dir que l’Ullsdetita li havia donat 5 guixos i a la mestra  n’hi havia donat 4. Tots li van dir si els hi podia deixar el guix i va dir que no i es van començar a barallar fins que van quedar el Nicolas i l’amic. En Nicolas li va intentar agafar el guix i el va trencar per la meitat i llavors el van xafar i s’han van anar cap a casa enfadats.


A mi aquest llibre m’ha agradat molt perquè és molt divertit, tracta de nens i això fa que sigui més interessant.