dijous, 17 de desembre del 2015

El petit nicolàs

Aquest any a l’ escola hem llegit un llibre titulat “el petit Nicolàs i els problemes del Joachim” Els personatges són el Nicolàs ,el seu pare i la seva mare, l’ Agnan ,en Maixent ,l’Eudes, en Rufus, també la seva mestra, l’ Ullsdetita, el director, en Jonas , el senyor i la senyora Moucheboume  i el Clotaire.

 Aquest llibre és molt divertit  perquè hi passen un munt de coses divertides . 

En un capítol el Nicolàs va quedar quart d’ ortografia i es va comprar una llanterna per jugar amb ella. Una nit es va ficar al llit i va ficar-se davall. Però el van enxampar i li van prendre la llanterna. En un altre capítol el Nicolàs va quedar setè d’ ortografia però no li van donar res; un dia va rebre una gran sorpresa, el pare li va donar deu francs.

 Un dia el Geoffroy va portar una ruleta i hi van jugar però va acabar malament perquè els hi van requisar la ruleta i els diners

. En un altre capítol en Geoffroy  va quedar expulsat de l’ escola perquè va copiar de l’ Agnan, que es el preferit de la mestra i el primer de la classe. Aquest llibre és molt bonic i el recomano a tothom.