divendres, 24 de maig del 2013

Excursió a Cardona

El dia 16 de Maig els alumnes de cicle superior vam anar a una excursió a Cardona per visitar la mina de sal i el castell de Cardona.

Quan vam arribar vam anar a esmorzar jo vaig esmorzar una poma, després d’això vam fer uns experiments d’aigua, sal i sorra, on ens van ensenyar com podem separar l’aigua i la sal de la sorra. Després vam anar a la mina amb un carro, anava estirat per un cotxe. Ja a la entrada de la mina ens vam trobar un unes persones de la tercera edat.

Abans d’entrar ens vam ficar uns cascs per seguretat. A la mina estava tot ple sal, la sal semblava neu; també ens van ensenyar els tipus de sal que hi ha i la història d’aquella mina. Vam anar passejant per la mina, hi vam trobar moltes coses de l’època, de quan encara hi havia treballadors: botes, estris per excavar, imatges,...

A mig camí el monitor va començar a triar voluntaris per fer veure que érem les persones d’aquella època quan treballaven. Al final ens va deixar provar la sal de la mina,  i vam marxar a fora, on alguns dels nens van observar la planta que viu amb sal.

Quan vam dinar hi havia més escoles que ens van acompanyar, però ens vam començar a insultar perquè eren de Barcelona i segons ells eren els mes guapos, i aprofitaven això per fer-se els xulos (n’hi havia un que s’assemblava al Justin Bieber !).

A la tarda vam anar al castell, on ens van explicar  la història d’aquell castell i vam entrar a la presó,jo li vaig preguntar a la monitora si hi havia activitats paranormals , i ella em va contestar que la gent diu que si, però de nit, especialment a la presó. Després vam anar davant de l’església, on hi havia els monjos.

I finalment vam entra dins l’església on vam descobrir que hi havia unes persones enterrades sota. Vam fer una obra de teatre i vam entrar a la cripta.

Finalment vam tornar amb l’autocar xerrant tota l’estona.