dijous, 23 de maig del 2013

Excursió a Cardona.

El dia 16 de maig vam fer una excursió a Cardona, només hi vam anar cicle superior. A les vuit i mitja va sortit el bus d’Albesa, no teníem un bus, teníem un mini bus que era molt bonic, de la nostra classe van faltar quatre persones però de sisè no va faltar ningú.

Vam estar dos hores ben bones de camí i per fi vam arribar, feia molt de fred i tots congelats vam esmorzar. Després vam anar a fer uns quants experiments, i per fer los ens vam partir en grups de quatre, jo anava amb l’Anaïs, la Laura, la Roser, vam fer cinc experiments i al tercer  vaig sortir jo, havia  d’interpretar com eren els cristalls de la pedra de la sal que es diu Halita. I desprès vaig mirar pel microscopi i ho vam haver de dibuixar, vam sortir tots els grups. L’experiment tres també va ser molt divertit: vam barrejar sorra, sal i aigua en un vas de vidre, després amb paper de filtre ho vam colar i a l’altre vas es va quedar l’aigua i la sal però la sorra s’havia quedat al paper, nosaltres no ho vam fer però ens van explicar que si ho haguéssim deixat al carrer s’hagués evaporat.


El cinquè era que en un cartró havíem de buscar quines eren les fulles de la planta “salat blanc”, i el nostre grup va ser l’únic que ho va endevinar.

Quan vam acabar els experiments un 4x4 amb una vagoneta a darrere ens va portar fins a la mina, quan vam arribar ens van donar un casc per seguretat i després vam entrar com en una cova, estava plena de sal i ens va dir l’Àlex (el guia) que estàvem 80 metres per sota la muntanya. Ens vam explicar moltes coses interessants i el sostre estava ple de sal i era molt bonic.

Quan vam sortir vam tornar on havíem esmorzat també amb la vagoneta. Vam dinar en grups la gent que volia, nosaltres ens vam ficar en una taula: la Laura, l’Anaïs, la Roser i jo. Quan vam acabar ens vam estar una estona jugant i després vam marxar al castell de Cardona.

Vam fer un joc a la capella on alguns nens de l’escola interpretaven alguns personatges que ens havien explicat.

Ens van ensenyar moltes coses, quan vam acabar eren sobre les cinc, vam marxar a les sis o així vam parar a berenar a una gasolinera, on hi havia un parc. Havíem d’arribar a les set però fins a les vuit no vam arribar.

Va ser un dia molt divertit.