dijous, 2 de juny del 2011

L’estany de Llauset

El diumenge dia 22 de maig, la meva família, uns amics de Pont de Suert i jo vam anar a la presa de Llauset que es troba a la comarca de l’Alta Ribagorça.

Ens vam alçar al matí, vam esmorzar, ens vam canviar, vam pujar al cotxe i ens vam anar cap a la presa de Llauset.

Quan vam arribar, ens vam equipar amb: les botes de muntanya, les ulleres de sol, la gorra i el menjar suficient per esmorzar i dinar, vam començar l’excursió i allà encara hi havia neu.

Quan respiraves notaves com t’entrava l’aire natural als pulmons, hi havia un paisatge molt bonic, pel camí, vam veure un isard que corria per damunt de les pedres de l’alta muntanya i dos o tres marmotes que quan t’hi atansaves s’amagaven ràpidament.



Quan vam acabar de dinar, amb en Joan, el Josep, la Maria, l’Ambròs, l’Eudald i jo vam anar a investigar una mica la natura. El meu pare i l’Eudald van trobar petjades a la neu de marmota.

En Joan ens va explicar que fa uns anys van posar un pont de ferro i que amb l’aigua que s’està desfent de la neu, va arrossegar el pont cap baix a l’estany, ara hi ha un pont amb reixes que pots relliscar molt fàcilment.

Al tornar estàvem una mica cansats però tots ens ho vam passar fenomenal observant aquell paisatge tant meravellós.