dijous, 2 de juny del 2011

Ciència al carrer

Els dies 27 i 28 de maig a Lleida, a l’avinguda Blondel, uns nens i nenes i professors de diferents instituts de la zona lleidatana i de la demarcació de Lleida, feien diferents experiments de química i física.

Hi havia nens i nenes, per exemple, que feien experiments amb farina i aigua. En un racó de la l’avinguda hi havia una piscina tota plena amb farina de celíacs i amb aigua, i si la trepitjaves molt fort, podies caminar per damunt de la barreja sense enfonsar-t’hi!

També hi havia un experiment que es un cercle i una plataforma inclinada en forma de baixada, posaves el cercle dalt de la plataforma i quan tu pensaves que aniria cap baix, el deixaven anar i anava directes cap dalt, em van explicar que això passava perquè el cercle portava en una part molt pes i per aquesta qüestió, el cercle anava amunt.



També vaig veure volcans, vaig escriure amb tinta invisible, vaig estar una estona jugant amb materials del Museu de Matemàtiques de Catalunya, ens van explicar com funcionava un pèndul (el pèndul no canvia de direcció que el que canvia es la terra), també com es podia fabricar una pila de 10 volts amb un llapis i una maquineta, en una altra parada es podia fer bombolles de sabó de totes mides, ens van explicar que el sucre no fa flama però quan hi poses cendra pel voltant i l’intentes cremar-lo llavors es quan fa flama, també vam veure robots controlats per l’ordinador o anaven amb piles... Hi havia molts experiments divertits.



Va ser una tarda científica. Recomano que l’any que ve hi aneu, us ho passareu molt bé.