dijous, 25 de febrer del 2010

Formula 1 2010

Aquest any a la formula 1 hi competeixen 13 equips en els quals van 2 pilots a cada equip i que fan un total de 26 pilots, hi ha 4 equips nous, Campos Meta, Lotus, Virgin Racing i US F1. Els altres són Ferrari, McLaren Mercedes, Mercedes GP, Williams, Red Bull, Toro Rosso, Sauber, Renault, Force India.

Aquest any el campionat del món de formula 1 esta format per 18 grans premis, començarà el dia 14 de març a el circuit de Bahrain, després continuarà a Australia, a Malàisia, a la Xina, a Espanya,a Mònaco, a Turquia, a Canada, a Europa/Valencia, a Gran Bretanya, a Alemanya, a Hongria, a Bèlgica, a Itàlia, a Singapur, al Japó, a Corea, a Abu Dhabi i acabarà el 14 de novembre a Brasil.

Aquest any puntuaran els deu primers en canvi l’any passat només els vuit primers, al primer li donaran 25 punts i al segon 7 punts de diferència del primer o sigui 18 punts, el tercer 15 punts, el quart 12 punts, el cinquè 10 punts, el sisè 8 punts, el setè 6 punts, el vuitè 4 punts, el novè, 2 punts i el desè, 1 punt.


Els diferents equips que hi ha a la formula 1 són: Ferrari, en que hi corren Fernando Alonso i Felipe Massa, McLaren Mercedes, en que hi corren Lewis Hamilton i Jenson Button, Mercedes GP, en que hi corren Michael Schumacher i Nico Rosberg, Williams, en que hi corren Rubens Barrichello i Nico Hulkemberg, Virgin Racing, en que hi corren Timo Glock i Lucas di Grassi, Lotus, en que hi corren Jarno Trulli i Heikki Kovalainen, Red Bull, en que hi corren Sebastian Vettel i Mark Webber, Toro Rosso, en que hi corren Jaume Alguersuari i Sebastien Buemi, Renault, en que hi corren Robert Kubica i Vitali Petrov, US F1, en que encara no es sap cap dels seus pilots, Campos Meta, en que només es sap un dels dos pilots Bruno Senna, Sauber, en que hi corren Pedro Martínez de la Rosa i Kamui Kobayashi, Force India, en que hi corren Vitantonio Liuzzi i Adrian Sutil.

Aquest any passarà una cosa que no havia passat mai, hi haurà 4 campions del món a la graella, Fernando Alonso,que corre amb Ferrari, Michael Schumacher que corre amb Mercedes GP i Lewis Hamilton i Jenson Button que tots dos corren per McLaren Mercedes, serà molt emocionant veure els quatre lluitant pel campionat de la primera a l’última carrera i sempre mirant el Felipe que també pot lluitar pel campionat.

Els pilots aquest any quan parin a boxes, només podran canviar pneumàtics, la benzina no, però per això ara a cada cotxe es pot posar una càrrega màxima de 250 litres.
També aquest any han pujat de la Gp2 molts pilots, com Lucas de Grassi que corre amb Virgin, Vitali Petrov que corre amb Renault, Kamui Kobayashi que corre amb Sauber, Bruno Senna que corre amb Campos Meta i Nico Hulkemberg que corre amb Williams.
La formula aquest any serà més emocionant que mai.