dijous, 15 de desembre del 2011

Pastís d’ametlles i crema


Si voleu llepar-vos els dits, agafeu un paper i un bolígraf i apunteu com fer una pastís d’ametlles i crema.


Els ingredients que necessitareu per fer el pa de pessic són els següents:

- 4 ous.
- 100 grs. de mantega.
- 150 grs de farina.
- 150 grs de sucre
- 1 cullerada de llevat amb pols.

També necessitareu melmelada per farcir el pa de pessic. Podeu triar la del gust que us agradi més.

Ingredients per fer la crema:

- mig litre de llet.
- 50 grs de farina.
- 150grs e sucre.
- 3 ous.
- Mantega
- 150grs.d’ametlles, amb làmines o picades.

Quan ho tingueu tot a punt haureu de seguir aquests passos:

S’ha d’escalfar prèviament el forn durant 14 minuts, a 175 graus.
Es baten els ous i el sucre.
A continuació s’incorpora la farina amb el llevat i la mantega.
S’ha d’abocar la barreja en un motlle i col·locar-la al forn, amb un programa de 175 graus durant 20 minuts.
Es prepara la crema: es baten els ous, el sucre i la farina. A continuació se li afegeix la llet i es posa a bullir removent bé amb una cullera. Quan bull es treu del foc i es deixa a reposar.
Es treu el pastís del forn, es parteix pel mig horitzontalment amb dos trossos.
Se suquen els interiors, un amb melmelada i el altre amb la crema.
S’ uneixen de nou, es cobreix amb crema “s’espolvoreja” amb ametlles.
Per daurar les ametlles fiqueu-lo al forn durant 3 minuts.


I per acabar només vull desitjar-vos bon profit!