dilluns, 24 de gener del 2011

Un dia a matar el porc

El dia 23 vaig anar a la Granja d’Escarp a matar el porc. Vam arribar que eren dos quarts de deu i al les deu el van anar a buscar a la corralina on feia ja casi dos anys que hi estava.

El van treure amb un cubell amb menjar al cap i com que no volia anar endavant el van estirar per la cua i donant-li menjar el van tirar endarrere.

Desprès el van enganxar pel peu i el van pujar seguidament van clavar-li un bon ganivet al coll i de la sang que en van treure van fer botifarres negres.

Tot seguit el vam estirar en una taula i li vam treure el pel, desprès d’això vam anar a esmorzar i tot desprès li vam treure el cap i el vam obrir per la meitat.

Quan va estar obert li vam treure la columna i la cua tot seguit li vam treure el cul i llavors vam agafar les mostres de carn per anar a analitzar-les.

Llavors mentrestant els homes estaven amb el porc els altres vam començar a coure les patates i la carn que havien tret del porc per dinar, tot hi que no mos la vam acabar tota perquè haviem de fer botifarres , llonganisses i mes coses.

Poc desprès de portar les mostres a analitzar que ens van dir que si no havien trucat al cap d’una hora que estaria bona i si no seria dolenta.

Va passar l’hora i així va ser, que no ens van trucar de l’analitzessin, així que la carn era bona.
Ens vam posar a dinar i tot seguit vam acabar de dinar vam fer la barreja per fer llonganisses, botifarres negres i blanques i xoriços.

Quan vam acabar de barrejar-ho vam marxar cap a Albesa tot i que els altres es van quedar mes estona.