dijous, 13 de juny del 2013

Una excursió molt salada

El dia 16 de maig vam anar a Cardona a visitar les mines de sal i el castell de Cardona. Quan vam arribar vam fer cinc experiments amb la sal molt interessants i el que em va agradar més  va ser un experiment on va sortir el Sergi a fer-lo. Consistia en què hi havia dos tipus d’aigua amb colorant ,una groga (que representava la del riu Cardener) i una roja (que representava la del Mar Mort) vam ficar la  groga primer i després la roja i com que la roja tenia més sal i més densitat va fer flotar la groga.
    
Després dels experiments, un senyor ens va portar en un remolc cap a la mina.
Quan vam ser a la mina ens vam posar uns cascs blancs que eren molt grossos i ens anaven una mica grans, però no passava res perquè es podien ajustar, vam entrar a la mina, era com un laberint, tenia molts passadissos i per mala sort no ens hi vam endinsar gaire però era per la nostra seguretat, ni que no ens hi haguéssim endinsat gaire vam veure moltes coses interessants,     i el nostre monitor, l’Àlex, ens va explicar que hi ha tres tipus de sal: la magnèsica que serveix per fer explosius, la potàssica que serveix per fer medicaments i fertilitzants per a les plantes i la sal comuna que és la que tots coneixem i ens posem  al menjar per donar-li gust; quan vam arribar al final de la mina vam mirar un audiovisual que explicava la història de la mina.

Vam tornar a pujar al remolc i vam anar al lloc on havíem esmorzat, però aquesta vegada a dinar, jo tenia “ensaladilla” de pasta i una mica de fruits secs per picar, vam acabar de dinar i ens vam trobar  uns nens d’una escola de Barcelona, als quals els hi dèiem ”pixapins” i ens barallàvem contra ells.


A la  tarda vam anar a el castell de Cardona a veure com era Cardona a l’època medieval, però aquesta activitat no em va agradar gaire, així que no ho explicaré.
I així va ser l’excursió a Cardona espero que us hagi agradat.

FI