dijous, 13 de juny del 2013

Muntanya de sal

El dia 16, de maig a les 8:30 del mati, vam anar a Cardona. A l’autocar vam conèixer a en Josep Maria, el conductor, que conduïa un autocar molt modern. Vaig anar de parella amb la Roser i de mentre, el Josep Mª, ens va  posar una pel·lícula, algunes pel·lis es tallaven quan feia estona que la miràvem,  però no hi havia problema, entre la Roser la Laura la Tresa i jo contàvem cotxes de color blau i de color vermell. 

Quan vam arribar vam anar a esmorzar, i després vam entrar en una sala i vam fer experiments: nomes me’n van agradar 2, un era que fèiem una barreja amb sorra sal i aigua i ho barrejàvem, després amb paper de filtre vam colar-ho tot i ens va sortir aigua salada i la terra es va quedar al paper de filtre. El següent experiment que em va agradar va ser que amb un microscopi vam mirar un tros de sal i es veien com a petits quadrats i al costat una mena d’arena.

Després vam anar amb un 4x4 que portava un remolc amb seients al darrere, que ens va portar fins a la mina de sal. La mina era impressionant, al sostre hi havien trossos de sal que penjaven que s’anomenaven estalactites i les que sortien del terra s’anomenaven estalagmites, ens van explicar que els miners quan excavaven sota les mines tenien molta calor i havien d’anar amb pantalons curts i unes sabates catalanes, al cap hi portaven una boina per protegir-se de la calor. 

Després ens van deixar provar la sal que baixava de les estalactites, d’on poc a poc anaven caient gotes salades, vaig provar la sal i estava més salada que l’aigua del mar... Després vam tornar fins al lloc on estàvem amb el remolc hi vam anar a dinar, vam conèixer a una escola de Barcelona. Hi va haver  molta discussió entre els nens de Barcelona i els d’Albesa.

Quan vam acabar vam anar al castell de Cardona, i ens van ensenyar la presó, la torre, l’església on hi vam fer un joc de rol: uns es disfressaven i nosaltres miràvem com feien com un petit teatre.
Em va agradar moltíssim! Vam aprendre moltes coses noves!