divendres, 14 de juny del 2013

Excursió a Cardona

El dia 16 de maig del 2013 ,els alumnes de cicle superior (5é i 6é) vam anar a Cardona d’excursió.

Vam  marxar de l’escola a les 8:30. El nostre autobús era bastant petit perquè érem pocs nens i nenes. Primer a l’autobús ens van posar una pel·lícula però s’encallava tota l’estona i per això ens en van posar una altra que tampoc anava bé. Al final no vam mirar mes pel·lícules, van posar música. Molts nens i nenes estaven marejats i un parell van vomitar.

Ens vam estar aproximadament una hora i mitja però per fi ja vàrem arribar a Cardona. Vam aparcar al pàrquing. Vàrem baixar de l’autobús i vam esmorzar una miqueta. Després vam entrar en una sala on faríem 5 experiments  amb la sal. Els dos que em van agradar més van ser: el quart que consistia en què un nen va sortir i allí i havia una proveta i una pipeta; aquell nen, en Sergi, havia de xuclar amb la pipeta aigua del riu de Cardona que portava un colorant de color groc i després havia de xuclar aigua de la Mar Morta, que és un mar on hi ha tanta sal que flotes i no et pots enfonsar. L’aigua  de la mar morta també portava un colorant però era de color roig. L’aigua del riu va quedar a dalt i la de la mar morta a baix . El segon que em va agradar més va ser: el tercer que consistia en què una amiga meva va sortir i el monitor li va preguntar que quina forma pensava que tenia la pedra halita (de la sal) amb microscopi i ella va dir que rodona, però quan vam mirar pel microscopi eren com uns quadrats amb 3d molt separats i que al fons hi havia un polsim gris, era al·lucinant!


Després vam anar amb un 4x4 que portava enganxat un remolc amb seients per anar a les mines de sal. Quan vam arribar ens vam haver de posar uns cascos al cap per seguretat. Allí dintre no feia gaire fred. Hi havia estalactites penjant, semblaven de gel. Després ens van ensenyar una escala que va deixar tirada els miners i s’havia cobert tota de sal. Tot seguit vam veure una pel·lícula on explicava el que feien els miners antigament. I  a l’acabar de mirar la pel·lícula vam anar a una sala on podíem fer fotografies.

Després vam anar a dinar. Quan vam acabar vam anar al castell de Cardona. Allí ens van ensenyar una presó, unes torres de control, una església on  hi vàrem representar una obra sobre la construcció d’aquella església, al final vam anar a fer-nos una fotografia en un canó que hi havia allí a fora. A continuació vam marxar cap a l’autobús. Vam parar una estona a berenar i després vam continuar amb el viatge.

Quan vam arribar a Albesa eren dos quarts de vuit. Va ser una excursió molt divertida però vam arribar tots molt cansats.