dijous, 20 de juny del 2013

Plàstica!

A plàstica vam cosir el nostre nom. Ara us explico com ho hem fet.


Primer necessitem fils de colors, una agulla, un didal, una tela blanca i botons. Agafeu un tros de tela, de cotó, que no es trenca, es sobrefila, perquè no es desfili només per els dos cantons, que estan més desfilats. Després calquem el nostre nom o, la inicial de la nostre nom, el cosim dues vegades, resseguint-lo, quan ja està cosit, triem botons i els anem posant a dins i els anem cosint. 

Desprès el pots decorar per el voltant com tu vulguis i o cuses pel costat del dibuix amb diferents colors, fent la cadeneta o normal, com per exemple una fulla, un globus, una estrella i finalment el pots penjar a la teva habitació o en algun lloc.


Desprès hem fet fang i com hem fet el projecte del Romeral, hem reproduït la Medusa. Ara us explicaré com fer la medusa d’Albesa.

Primer necessitem fang, draps, una taula de fusta petita, un punxó, un estri per tallar el fang, aigua per treballar mes amb el fang i alguns estris més. Tallem un tros de fang i amassem fins que quedi una massa ben treballada, després fem una redona i l’aplanem, pessiguem fort perquè surtin els cabells amb forma de serp i fem un a mena de turbant a la front de la medusa; fem les celles pessigant i després fem els ulls donant-li volum, cap en fora, després fem el nas, i la boca , només el llavi superior fent una onada, amb un punxó li fem la rodona de l’ull i els cabells els podem fer amb la decoració que volguéssim a baix de la cara agafem dos tires de fang fem un xurro el creuem i el decorem com els cabells, després l’hem de  deixar assecar i quan està sec, el posem al forn, per a coure-la.

Espero que us hagi agradat!