dijous, 20 de juny del 2013

Plàstica: aang i cosir

El divendres 31 de maig els nens i nenes de Cicle Superior vàrem fer una medusa(monstre mitològic romà) de fang.

Ens varen donar un tros de fang de més o menys 1/2 kg i el que vam fer es el següent:

Primer fem un bola i l’aixafem( que tingui almenys 2 dits de gruix ) i després agafem fang ; de la cara aixafada o d’un munt i fem els cabells de la medusa; que es poden fent enganxant el fang o utilitzant el que ja hi ha a la cara( els cabells s’han d’assemblar el màxim possible a serps).

Seguidament arrosseguem una mica de fang de la cara per a fer els ulls que han de quedar com un petit muntet que sobresurti.

En tercer lloc hem de fer les celles damunt dels ulls pessigant poc a poc el fang intentant que no quedin les muntanyetes amb punxa.

A continuació haurem de fer el serrell del cabell de la medusa, que es fa pessigant el fang i poc a poc anar-lo elevant per damunt dels ulls i les celles ( bàsicament com les celles).

El nas, es segurament la part més difícil. S’ha d'agafar un tros de fang petit i se l’hi ha de posar la forma més semblant a un nas ( òbviament) i s’empega amb aigua entre els ulls i la boca.

La boca es fa exactament igual que el serrell i les celles però més avall i més curt

Ara utilitzant fang que hi ha a la cara o agafant-n’hi d’un altre lloc fem com si els cabells de la medusa s’enredessin sota de la barbeta

Ara farem dos forats de la mida més o menys d’un dit petit :

Un entre el serrell i les celles i l’altre sota de la boca .

Ara només falten en els retocs finals per exemple: remarcar els cabells, dibuixar els ulls com són realment , fer els forats del nas i repassar el contorn de la cara amb un punxo deixant fora els cabells i després tapar la ralla amb fang , això farà que la cara tingui volum.

Finalment només queda coure-ho al forn.


Durant  unes setmanes els nens i nenes de 5è vàrem  a les classes de plàstica ens vam dedicar cosir un quadre; i ho vam fer de la següent manera:

Vam agafar un tros de roba de cotó  i el  primer que vam fer va ser sobrefilar-lo.

Seguidament   vam calcar la primera lletra del nostre nom (amb volum)  al centre del tros de roba.

Tercerament vàrem  omplir l’interior de la lletra amb botons de diferents mides, colors i nombres de forats.

Finalment vam decorar una mica el tros de seda amb estrelletes, amb cors, amb globus, amb les dates del nostre naixement etc.

Van haver persones a les que els hi  va quedar realment molt bé.

Aquesta és una activitat per la qual es necessita molta traça, paciència i concentració com podeu veure a la foto.