dijous, 14 de febrer del 2013

Text argumentatiu: Les Armes


Les armes són bones per algunes coses però per algunes no, d’això i una mica més es  
del  que tracta aquest text argumentatiu.

Les armes,  ni que la majoria de gent digui que són dolentes, també poden ser útils.
Si un lladre va a robar a un banc, els policies, ni que sols sigui per espantar han de portar armes. Si un país vol atacar al nostre ens hauríem de poder defensar i sense cap arma no ho podríem fer. Hi ha gent que les armes les fa anar per caçar i si estàs en una situació que ho menges o mors hauries de tenir una arma perquè amb les mans seria difícil aconseguir res. A més a més, per exemples, si estàs a casa i uns lladres et volen robar hauries de tenir una arma per a defensar-te.

 

Tot i això les armes també són dolentes perquè són molt perilloses i per això generen molta violència, a causa d’això mor molta gent innecessàriament i això no és just. Poden arribar en males mans i això pot provocar actes molt violents perjudicials. Valen molts diners i tots els països es gasten molts diners en armes i no amb coses més necessàries com medicines, hospitals, etc. Hi ha gent que compra armes de manera il·legal i caça il·legalment i a més a més hi ha armes que no són legals i que la gent les compra.
Els països es gasten molts diners en armes quan hi ha gent al carrer que passa fam, necessita medicaments, no té casa i el govern en lloc de comprar i ajudar a aquesta gent compra armes.

La meva opinió és que les armes són bones però amb moderació i només fent-les anar en casos molt urgents i necessaris. També crec que s’haurien de gastar menys diners en armes i més en ajudes per a  la humanitat.