divendres, 22 de febrer del 2013

La marató

En aquesta redacció us parlaré de la marató que organitza tv3. Serveix per a recaptar diners per a investigar sobre diferents malalties. Se n’han fet pel transplantaments de òrgans i teixits, l’Alzheimer, per les malalties estranyes, etc… Aquest any va per a recaptar diners per a fer investigació sobre el càncer.

A TV3 es fa un programa especial que dura unes 16 hores. En ell es fan actuacions de persones famoses i es fan entrevistes amb especialistes i afectats. No es fa a tots els pobles el mateix, a un per exemple un festival per la marató, a un altre una xocolatada, a un altre es fa cine... cada poble fa el que vol. TV3 cada any escull un poble i el convida a anar a la tele a explicar el que fan al seu poble.
En aquesta redacció us parlaré de la marató que organitza tv3. Serveix per a recaptar diners per a investigar sobre diferents malalties. Se n’han fet pel transplantaments de òrgans i teixits, l’Alzheimer, per les malalties estranyes, etc… Aquest any va per a recaptar diners per a fer investigació sobre el càncer. A TV3 es fa un programa especial que dura unes 16 hores. En ell es fan actuacions de persones famoses i es fan entrevistes amb especialistes i afectats. No es fa a tots els pobles el mateix, a un per exemple un festival per la marató, a un altre una xocolatada, a un altre es fa cine... cada poble fa el que vol. TV3 cada any escull un poble i el convida a anar a la tele a explicar el que fan al seu poble.
Aquí Albesa abans feien una caminada que organitzava l’Associació de Dones però desprès es va començar a fer el festival d’escala en Hi-fi; no tots els anys actuen els mateixos ni amb les mateixes cançons, perquè si no seria molt avorrit; jo des de petita que actuo amb les meves amigues: l’Anaïs Bieto, la Laia Llobera, l’Ester Piqué, la Roser Roma, la Monica Robotin, l’Emma Parramona, l’Àgata Soares, l’Andrea Florensa i jo. Aquest any fem la cançó de Carly Rae Japsen “Call me maybe”.
Aquest any és la primera vegada que actuo amb els meus amics pensant la coreografia nosaltres mateixos i en aquesta cançó actuem: la Roser Roma, l’Ester Piqué, el Marc Fulla, el Tomàs Solé, la Laia i jo, fent una actuació de Phineas & Ferb amb la cançó de “Baw-chica-baw-waw”
T’ho passes molt be, tant actuant, com mirant les actuacions. També aprens coses com: passos de ball o algunes canons que no les coneixes ,etc.
Us recomano que hi vingueu, doncs és molt divertit i t’ho passes molt bé, i si voleu actuar també us podeu apuntar. Abans d’entrar has de pagar una entrada a un preu simbòlic de tres euros, encara que com un festival solidari, tothom pot aportar la quantitat que vulgui.