divendres, 22 de febrer del 2013

La pau

La Pau es important  celebrar-la, per a fer que tot el món sàpiga que vol dir.

Les paraules de la Pau són: amor, respecte, simpatia...Totes aquestes paraules tenen a veure amb la Pau.
La Pau s’ha de fer servir tota la nostra vida, no tant sols un dia a l’any. Hi ha molta gent que la celebra un dia, però molt poca que la celebra sempre.

Jo posaria un cartell ben gran que hi diria “Qui vulgui fer guerres que les faci, però no en aquest món, i els que no, que visquin en Pau”.
Hi ha moltes maneres de solucionar problemes entre els altres sense que hi hagi guerres, o que hi hagin conflictes: parlant.

Em sento molt malament quan una persona normal i corrent abusa o insulta a una persona discapacitada, o alguna persona gran li diu coses dolentes a un nen més petit.

A algunes persones, jo i moltes persones més, hem de millorar la nostra actitud, perquè a vegades ens portem malament...

El dia 30 de gener cada any celebrem una festa de la Pau, i dos o més persones de cada curs, surten a dir frases sobre la Pau, i després, quan hem acabat de dir les frases, cantem una cançó tots junts. Això es molt divertit per aprendré coses de la Pau, com per exemple, la nostra frase (la de 5è) era: “Canviem armes per flors, i problemes per amor. Tots som iguals i no tenim res diferent”, que vol dir que al món no hi ha d’haver problemes ni guerra, i que tots som iguals.