dimarts, 10 de desembre del 2013

Viatge a Tarragona


Era un dia molt especial… L’any passat fèiem el projecte de l’aigua. Vàrem anar a Tarragona, coneguda pels romans com “Tarraco”.

Aquell dia em va encantar perquè anàvem a l’aqüeducte construït pels romans a una de les seves capitals més importants, Tarragona.
Aquell dia havíem d’estar a les 3r de P, 4t de P, 5è de P i 6è de P a les 08:00 a davant d’escola preparats per marxar. Quan vam arribar vam esmorzar en un recinte bastant gros amb una casa bastant apartada. Després d’esmorzar vam anar a visitar l’aqüeducte que travessava gran part del bosc, mesurava dos-cents vint metres de llargada. Hi havia vit-i-cinc arcs a cada costat, cada una de les peces que construïen les columnes que separaven els arcs, mesuraven més de 60 centímetres!



Els de 3r i 4t feien unes activitats i els de 5è i 6è en feien unes altres.
A la tarda vàrem anar a un museu d’allí mateix de Tarragona, on ens van explicar el tema  sobre les estàtues  trobades en diferents monuments històrics, com el “ el Coliseu” i d’altres. Les figures devien mesurar, un metre i noranta centímetres construïdes totalment de marbre de diferents colors tirant a tons groguencs .
Després ens van una fotografia d’una estàtua del museu. Teníem el número de la sala i de la estàtua.
El divertit va ser que buscant vaig anar mirant l’art romànic.

Quan ja  havíem acabat tots vàrem anar a la sala de treball on ens van donar un dibuix d’una estàtua romana que la teníem que pintar i ficar-hi la foto de la nostra cara.

Cap allà a les quatre de la tarda vàrem marxar una altra vegada cap a Albesa. Quan vaig arribar estava molt emocionat i content.
El dimecres va fer la foto i vam pintar l’estàtua.