dilluns, 7 de març del 2011

Recepta per a fer donuts a casa

Aquesta és una recepta molt fàcil per a fer dònuts i surten gairebé igual de gust que els de veritat. Si en feu, en podeu portar algun a classe per compartir un bocinet amb els companys...
Ingredients:

50 gr. de sucre2 cullerades de mantegaUna “mica” de ratlladura de taronja15 gr. de llevat de forner1 rovell d´ouUna mica de nou moscada1 / 2 vas de llet200 gr. de farina, una miqueta de sal.

Primer que tot barregem tots els ingredients en un bol fins que ens quedi una massa ben lligada. Una vegada que la tinguem ben amassada, la deixem reposar uns 15 minuts en un lloc que estigui una mica calentet, per exemple, a prop del radiador.

Després estirem una mica la massa aplanant-la amb un rodet o amb una botella fins que quedi un gruix de mig centímetre. Quan ja la tenim estirada, agafem un got i el clavem damunt de la massa per tallar una peça rodona que serà la rosquilla. Traiem la massa que sobra del voltant i la guardem.

Per fer el forat del mig, agafem un objecte més petit, com un vaset de xupito... o qualsevol altra cosa que ens vagi bé, i el clavem al mig de la rodona.
Traiem la massa que ens sobra del mig i l’ajuntem amb l’altra que ens havia sobrat, tornem a fer una bola i repetim tots els passos per a fer una altra rosquilla i desprès una altra fins que se’ns acabi tota la massa.

Quan tinguem totes les rosquilles fetes les deixem reposar una altra vegada perquè s’inflin, fins que tinguin la mida d’un dònut.

Un cop estiguin inflades (pot tardar una hora, més o menys, depèn de la temperatura que hi hagi a casa), les fregirem a la fregidora o en un pot amb molt oli que no estigui massa calent. Si l´oli està massa calent es torraran per fora i quedaran crues per dintre. Les courem poca estona, fins que canviïn a color rosset, no massa cuites, i les posarem sobre paper de cuina.

Per posar el glacejat per sobre, primer hem de fer la glaça (una mica de mantega barrejada amb aigua i sucre glas, fins que aconseguim una textura semblant a la mel). Pintem les rosquilles amb ella i les introduïm en el forn a 160 º C, durant només 15 segons, perquè la glaça es solidifiqui.

Les traiem i ja podem gaudir de les nostres rosquilles glacejades que són iguals de bones que un dònut!

2 comentaris:

Andrea ha dit...

Mola molt li dire a mon pare que ho probi!!!

Guillem Jové Abad ha dit...

Ñam segur que estan molt bons.