dimecres, 15 de desembre del 2010

Projecte de via verda a Albesa

La idea va sortir d’un estudi mediambiental que es va fer al riu Noguera Ribagorçana en la zona d’Albesa. On van trobar que l’aigua era d’una qualitat molt bona i la fauna era molt important.
A partir d’aquí es van reunir els alcaldes de: Torrelameu, Albesa, Algerri, i Ivars de Noguera i mes tard s’hi va afegir Alfarràs i d’aquí va sortir el projecte que es va presentar a Madrid i es va acceptar.
La idea principal es conservar l’espai natural i fer un camí que permeti l’accés al parc natural per gaudir-lo i per en cas d’incendis...i evitar que els conreus es mengin l’espai del riu. Convertir aquest camí en un eix de dinamització de la zona.


La via verda començarà de Torrelameu fins a Ivars de Noguera seguint el curs del riu la qual ajuntarà cinc espais naturals, des de l’aigua barreig del Segre amb el Noguera Ribagorçana passat de l’espai natural la serra llarga d’Algerri a l’espai natural d’Ivars de Noguera. La via verda tindrà 53Km. Serà un camí de terra compactada on no podran passar vehicles motoritzats. Però si bicicletes, cavalls etc. El camí estarà senyalitzats amb indicadors i senyals.
Si accepten el projecte definitiu a l’octubre de 2010 empeçarant i a finals del 2011 estarà acabada.

1 comentari:

teresa ha dit...

Quin projecte més interessant!Em pots dir on has consultat aquesta informació?Gràcies.