dimecres, 5 de març del 2014

Excursió a Pujalt i al Parlament

Ja estàvem al dia 3 de març, era un dia especial perquè anàvem de l’escola a les d’excursió al centre  meteorològic  de Pujalt i al Parlament de Catalunya.

L’autocar ens esperava davant de l’escola a les vuit i mitja per anar al centre meteorològic de Pujalt, un poblet petit que està a prop de Cervera.

Anant cap a Pujalt ens miràvem una pel·lícula molt divertida  que ens va portar el nostre tutor, el Sr Eduard, anava d’un que discapacitat i un home de  classe baixa que el cuidava.

Vam arribar a Pujalt a les nou i mitja i just l’arribar vam esmorzar, la primera sensació quan hi vaig entrar va ser una bona sensació, perquè hi havien uns aparells molt estranys, no els havia vist mai.
En la excursió al centre meteorològic ens vam separar en dos grups i vam tenir dos monitors: l’Albert i en Bernat. Vam estar una hora i mitja amb cada professor o monitor.

En Bernat ens va donar un llibret on hi havia una taula i l’havíem de complir amb cada aparell necessari: la temperatura, la humitat, etc, va ser molt divertit.

Amb l’Albert vam fer un munt d’experiments molt divertits relacionats amb la força de l’aire, de l’aigua, etc.
Després vam dinar i vam anar a l’autocar a les dos de la tarda, i vam arribar al Parlament a les tres de la tarda, era molt gran i espaiós, les parets eren molt gruixudes i estaven fetes de marbre i hi havien columnes de bronze.

Ens va fer de guia un senyor gran amb els cabells blancs, corbata i molt mudat.
Vam anar a la sala de l’hemicicle i ens ho van explicar tot, jo quan va marxar tothom em vaig seure al lloc de l’Artur Mas, va ser molt divertit perquè després va venir l’alcalde que es diputat del Parlament i ens va explicar tot el que fan a la sala de l’hemicicle, sobretot fan lleis i les aproven.

Vam estar un munt d’estona a la sala de l’hemicicle, teníem tres quarts d’hora de visita. Després van entrar més senyors i senyores al Parlament.

Vam marxar tard del Parlament perquè vam haver de berenar. I després ja vam tornar cap a casa després d’un dia cansat i bon aprofitat.