dijous, 14 de gener del 2010

El pont a València

El passat cinc de desembre amb la familia vam estar quatre dies a València. Vam sortir de La Portella a les nou del matí vam parar a Sant Carles de la Ràpita a esmorzar i després seguint el GPS vam tirar fins a València. Vam arribar aproximadament a la una i mitja a l'aparhotel que teniem reservat, era molt gran i estava enmig d'una zona comercial enorme i amb molta gent. Vam deixar les coses i vam anar a un restaurant a dinar, (el menjar era molt bo) per la tarda vam fer un tomb per la zona.

L'endemà vam anar a la ciutat de les Arts i les Ciencies , vam tenir que fer cua dos hores per treure les entrades de l'Oceanografic, museu de les Ciencies Princep Felip i l'hemisfèric. L'oceanografic era molt gran, hi havia una mena de pavellons diferents i cadascún amb diferents especies aquàtiques, un era l'oceans on hi havia taurons, un altre l'artic hi havia morses i balenes blanques, a l'antartic pingüins, al tenplari foques, a les illes lleons marins, al tropical corall, als homedals aus, el mar roig que era un auditori, també hi havia un dofinari enorme; amb cinc piscines de més de deu metres de fondaria i on feien exhivicions amb dofins. L'aigua la portaven d'una tuberia directa del mar. Amb total hi ha més de quaranta-cinc mil exemplars de cinc-centes especies diferents. A cada pavelló hi havia botigues i restaurants.

Al dia seguent pel dematí vam anar a veure el museu Princep Felip amb una arquitectura molt currada. Hi havia tres plantes on feien cosses de l'espai, coses referents al cos huma, al clima, a les figures de superherois Marvel, les drogues. Amb totes aquest temes es feien experiments, atraccions i exhibicions.

Per la tarda vam anar a l'hemisfèric a veure la pel·licula "Oceans" era amb tres dimensions ens van donar uns aparells per escollir l'idioma, jo vaig triar el valencià que és com el català.

Hi havia un altre edifici que li deien palau de les Arts de la Reina Sofía semblaba un peix si el miraves per un costat i per l'altre costat un vaixell; aquest no el vam visitar. Un altre era l'Agora que estava en contruccio i l'umbracle que era un parking molt gran i damunt uns jardins.

El dia vuit vam fer el viatge de tornada cap a casa. Va ser un viatge on no vaig poder descansar fins a l'arribar a casa.