dimecres, 11 de juny del 2014

Excursió a Benifallet

El dia 28 de maig d’aquest any 2014 vam anar a Benifallet a fer diferents activitats: anar a veure les coves, anar amb un vaixell, anar al “Pas de Barca” i pujar al Castell de Benifallet.

Vam sortir a les 8 en punt del matí, i quan ja estàvem preparats vam anar a buscar al Sr. Eduard, el meu tutor, a Benavent, i vam marxar cap a Benifallet.

Quan vam arribar al cap d’una hora i tres quarts de viatge vam parar a un bar de Benifallet on vam esmorzar i ens hi vam estar mitja hora aproximadament fins que vam tornar a marxar a les coves de Benifallet. La nostra guia que es deia Mónica i ens va ensenyar dos coves: “la cova Meravelles” i la “cova del Dos”, que tenia aquest nom perquè tenia dues entrades  i és connectava amb una altra. A la cova del Dos hi havia estalactites i estalagmites i unes quantes “columnes” que són estalagmites i estalactites juntes i formaven com una columna.

A la cova Meravelles hi havia coses especials, figures  i inclús unes àmfores de l’època romana. Tenia quatre o cinc sales i vam conèixer més tipus de formacions rocoses i fangoses com la “bandera” o el “brócoli” i altres. En una de les sales que és la que em va agradar més, va ser una on la sorra o fang filtrava l’aigua fins que  quedava completament neta i transparent ; i per últim tenia una sala en la que donant copets a les pedres, cadascuna d’elles feia un so diferent (era com un orgue) i per això se’n deia la sala de la música.

I desprès d’això vam anar fins on estava aparcat el vaixell en el que vam navegar una hora aproximadament pel riu Ebre. Aquest riu té una amplada impressionant i mentre navegàvem  pel riu la Mónica ens anava explicant tot el que vèiem pels voltants. Després d’anar amb vaixell vam anar a dinar, després de dinar havíem d’anar al “Pas de Barca” però per culpa de la pluja, que cada vegada era més forta, menys ens podíem moure,  fins i tot també va començar a pedregar durant un moment. El nostre conductor de l’autocar, llavors ens va portar fins al castell que era l’última activitat que havíem de fer. Allí vam anar a visitar el castell, per dins tenia un munt de sales i era molt gros, després quan vam acabar vam anar a l’autocar i vam anar cap a casa.

Així ha estat la sortida amb l’escola.