dimecres, 22 de març del 2017

COLONIES OLOT

El dia 20 de febrer a les 7:45vam marxar d’Albesa fins a Olot, els nens de cicle mitja i cicle superior.
A les 9:30 van fer una parada per esmorzar a les deu vam anar a un poble que es diu Castellfollit de la roca, on hi havia dos monitores :la Susana i la neus; ens van ensenyar un experiment sobre com eructava  un volca , ficaven i amb el encenedor lo encenien i era espectacular , vam anar a la part superior del poble on hi havia dos colades de lava  del volcà Croscat, hi havia el riu el Fluvià i el riu Toronell. Aleshores vam anar a dinar i a jugar una estoneta , tot seguit vam anar a l’alberg , vam descarregar les motxilles, etc…
Llavors vam anar per Olot amb els professors, professores i monitores a mirar les parts importants de la ciutat i desprès vam anar a fer jocs amb l’Elio i l’Elia . Per exemple :submarins,saltar la muralla del castell , endevinar la paraula. Tot seguit vam anar a sopar i per cert estava deliciós; havent sopat i recollit les taules, ens van venir a buscar l’Elio i l’Elia  i vam jugar al Cluedo, un joc de saber qui és l’ assassí ,quan es va acabar el joc vam haver
d’ anar a dormir perquè es feia tard.
El segon dia ens vam llevar d’hora  i vam anar a esmorzar , jo cereals amb llet per agafar forces. Vam caminar i  vam mirar el con volcànic per dintre del volcà Croscat i  vam tocar :cendres, gredes i blocs , que les bombes estaven en un lloc molt elevat , després vam anar direcció cap al volcà Santa Margarida .Hi havia molta vegetació, tenia una costa bastant forta per pujar .Quan vam entrar dins del cràter era genial i  hi havia una ermita al mig, llavors vam anar  direcció cal xel un restaurant que tenia dos forquilles, quan vam arribar ens vam rentar les mans i a dinar .
Ja estàvem preparats per menjar , de 1r plat hi havia bombes i de segon plat vedella amb patates fregides . Aleshores vam anar cap a la fageda d’en jordà on hi havia faigs, les fulles eren verdes , marrons i taronges .Ens van explicar que talaven els faigs alts per deixar créixer als petits ,vam tornar cap a l’alberg, vam sopar i a fer discoteca .Va ser fantàstica, estàvem cansadíssims i vam anar a dormir.
El dimecres ens vam aixecar a les 7:30, vam preparar-nos la motxilla i vam anar a esmorzar tot seguit vam anar amb la Neus a la cooperativa de La Fageda ,vam veure les vaques ,ens van dir que n’hi havia 400 aproximadament .Ens van ensenyar amb imatges com treuen al vedell de dins de la panxa , tot seguit ens van ensenyar com feien els productes i els envasaven ; per sort ens van deixar probar 1 de 4 productes ,llavors vam anar a dinar a l’alberg, “estava exquisit”  i directament vam agafar les motxilles, les vam carregar a l’autocar i cap Albesa !!! Fins aquí les meves colònies.
M’ha agradat molt per què hem entrat  dins d’un volcà i amb els amics ha sigut una experiència molt divertida .